Sluiten

Klassiek, sierlijk en eigentijds

Portugese tegels

De Portugese tegels werden ooit gecreëerd door de middeleeuwse Moren. De tegels werden veelal gebruikt in luxe gebouwen en paleizen en worden tegenwoordig nog steeds op dezelfde arbeidsintensieve en ambachtelijke manier gemaakt als tien eeuwen geleden. Behalve de originele tegels zijn er ook genoeg tegels met een Portugese tegel look te vinden, niet van echt te onderscheiden en een stuk goedkoper.

 

Portugese tegels zijn cementtegels met daarop een kleurrijke toplaag van kiezelpoeder en organische kleurpigmenten en een massieve toplaag van marmerpoeder. Anders dan keramische tegels zijn ze geperst in plaats van gebakken en hebben geen glazuurlaag. Het ontbreken van een glazuurlaag zorgt ervoor dat de tegel geen reflectie heeft. Dit zorgt er gelijk voor dat verschillende kleuren goed zichtbaar zijn wat zorgt voor een levendig en kleurrijk interieur. De verschillende patronen en (zachte) kleuren zijn eindeloos, dus als u een uniek uiterlijk wilt van uw interieur zijn de Portugese tegels hier uitermate geschikt voor.

 

Tegels zijn een halfproduct, worden ze verkeerd verwerkt dan ziet het er niet uit en kunt u voor nare verrassingen komen te staan. Schroom daarom niet om ons in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat uw tegelwerk eruit komt te zien zoals u dat graag wilt .

Om de tegels in perfecte staat te houden kunnen wij u adviseren over hoe u de tegels het beste kunt impregneren en behandelen.

 

Informeer ons naar de juiste adressen en de tips om de tegels zo mooi mogelijk te houden. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het leggen en zetten van deze prachtige Portugese tegels.

 
Klik op deze link voor meer informatie over de meerwaarde van tegels.

 

 

portugese tegels tegelzetterportugese tegels tegelzetter