Sluiten

Plavuizen

Een tegelvloer met uitstraling

Deze wat zachtere brosse keramische vloertegels zijn meestal handvorm gedroogd in klei en gebakken op een paar 100 graden in tegenstelling tot vloertegels die op 1000 graden gebakken worden. Ze zijn er in vele kleuren en je vind ze veelal in oudere boerderijen, deze vloeren roepen dan ook veel sfeer op. Je hebt ongeglazuurde en geglazuurde plavuizen. Tegels zonder glazuur zijn er voornamelijk in bruintinten. Wilt u een specifieke kleur? Geglazuurde plavuizen zijn er in elke kleur te vinden. We kunnen ze lijmen maar een andere optie is om deze in specie te zetten, deze ‘ouderwetse’ manier zorgt voor extra duurzaam en sterk tegelwerk.

 

Er zijn drie soorten: cementtegels, grestegels en terracottategels. Alle drie de soorten zijn voor binnen en buiten geschikt. Het voordeel is dat plavuizen weinig onderhoud nodig hebben, wilt u er helemaal geen onderhoud aan plegen dan adviseren wij om te kiezen voor grestegels. Mocht u meer willen weten over het onderhoud? Wij vertellen u er graag meer over.

 

Een plavuizen vloer is ideaal voor vloerverwarming. De tegels worden namelijk mooi geleidelijk warm en binnen 20 minuten is de vloer van uw woonkamer of badkamer op ideale temperatuur.

 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Klik op deze link voor meer informatie over de meerwaarde van tegels.

 

plavuizen tegelzetter oranje Plavuizen tegelvloer tegelzetter