Sluiten

Marokkaanse tegels

Vaak genoemd als de mooiste tegelsoort ter wereld

Marokkaanse tegels zijn er in allerlei soorten vormen te verkrijgen. Het zijn handgemaakte poreuze tegels uit cement en klei met daarbovenop een laag van marmerpoeder met pigment. Ze hebben de meest bijzondere kleuren; parelmoer, transparant, semi-transparant, warme tinten of volle kleuren. De tegels hebben subtiele kleurnuances en elke tegel is onregelmatig van oppervlak en dus uniek.

 

De Marokkaanse tegel is eigenlijk een Arabische kunstvorm. Al vele eeuwen zijn deze tegels te vinden in Arabische was- en gebedshuizen.

 

Met deze tegels geeft u uw badkamer en keuken een unieke sfeer, een ‘geleefde’ look. Dit type tegel past dus zowel in een landelijk als modern interieur. De tegels zijn vooral geschikt voor wanden omdat ze als vloertegel snel slijten. In Europa zijn vooral de 5 x 5 cm. en 10 x 10 cm. tegels in trek.

 

Tegels zijn een halfproduct, worden ze verkeerd verwerkt dan ziet het er niet uit en kunt u voor nare verrassingen komen te staan. Schroom daarom niet om ons in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat uw tegelwerk eruit komt te zien zoals u dat graag wilt .

Om de tegels in perfecte staat te houden kunnen wij u adviseren over hoe u de tegels het beste kunt impregneren en behandelen.

 

 

marokkaanse tegels groen tegelzetter     marokkaanse tegels blauw tegelzetter